header-logo2.png

İstanbul'da kiraların en düşük olduğu ilçeler her geçen gün değişebilmektedir. Bu tür ilçelerin değişkenlik göstermesinin en büyük nedeni ilçelerin gelişmişlik derecesinin değişmesi, ilçelere yapılan yeni yatırımlar ve türevi birçok etkenler neden olarak karşımıza çıkabilmektedir.

Günümüzde yapılan son araştırmalar neticesinde kira seviyelerinin en düşük olduğu ilçeler arasında;  Sancaktepe, Silivri, Sultanbeyli, Arnavutköy ve Çatalca gibi ilçeler yer almaktadır. Bu ilçelerden Sancaktepe, Sultanbeyli Anadolu yakasında yer alırken geri kalan ilçeler ise İstanbul'un Avrupa yakasında yer almaktadır. Yine son zamanlarda yapılan inceleme ve araştırmalara göre metrekare bazında kira bedelinin en düşük olduğu ilçeler arasında Sancaktepe, Silivri, Sultanbeyli, Arnavutköy ve Çatalca gibi ilçeler yer almaktadır. 

Kira seviyelerinin yanı sıra önemli olan bir diğer nokta yatırım yapacak bireylerin bu ilçelere yatırım yaptıklarında karşımıza çıkacak olan yatırımın geri dönüş süresidir. Yatırımın geri dönüş süresi ilçelere ve yatırım yaptığınız gayrimenkul türüne göre değişkenlik göstermektedir. Sancaktepe ilçesinde yapılan yatırımların geri dönüş süresi 25 sene, Silivri ilçesinde yapılan yatırımların geri dönüş süresi 26 sene, Sultanbeyli ilçesinde yapılan yatırımların geri dönüş süresi 28 sene, Arnavutköy ilçesinde yapılan yatırımların geri dönüş süresi 25 sene ve Çatalca ilçesinde yapılan yatırımların geri dönüş süresi ise ortalama 31 sene olarak bilinmektedir. 

İstanbul'da Kiraların Düşük Olduğu İlçelerin Özellikleri

Sultanbeyli
İstanbul'da yer almakta olan Sultanbeyli Anadolu yakasında bulunmaktadır. İlçe; Kartal, Pendik ve Sancaktepe gibi ilçelerin komşusu olarak bilinmektedir. 

Çatalca 
İstanbul'un en batı sınırında yer alan ilçesi olan Çatalca, şehrin en büyük yüz ölçümüne sahiptir. Nüfus olarak ise en küçük ilçesi olarak bilinmektedir. 

Sancaktepe
2008 senesinde ilçe statüsü kazanmış olan Sancaktepe, Kartal, Maltepe, Çekmeköy, Pendik, Sultanbeyli, Ataşehir ve Ümraniye ilçeleri ile komşu olarak bilinmektedir. İlçe içerisinde 19 farklı mahalle yer almaktadır. İlçeye yeni yapılan şehir hastanesi, ilçenin değerini oldukça arttırmış durumdadır. İlçe için yeni bir metro hattı yapılması planlanmaktadır.
 
Silivri 
Silivri, İstanbul'un Avrupa yakasında yer almakta olan sahil şehri olarak bilinmektedir. Silivri şehrin oldukça batısında Tekirdağ iline çok yakın bir konumda yer almaktadır. İlçe, günden güne gelişen yeni bölgeler arasında yer almaktadır. 

Arnavutköy
İstanbul'un Avrupa yakasında yer almakta olan Arnavutköy, yapılan yeni havalimanı ile değerine değer katmış durumdadır. Ayrıca ilçe, yapılan yeni konut ve yapı çalışmaları ile oldukça kaliteli bir şekilde büyümektedir. 

Diğer Bloglar

Acarverde'de Emlak Değerlendirmesi

Acarverde'de Emlak Değerlendirmesi

Emlak sektörünün yeni gözde projelerinden birisi olan Acarverde, yapmış olduğu proje genelinde 3 farklı kulede yer almaktadır.

Neden Acarkent'te Yaşamalıyım ?

Neden Acarkent'te Yaşamalıyım ?

Acarkent sitesi, İstanbul’un hem oksijenini hem de yeşilliğini fazlaca alan ve sahip olan Beykoz isimli ilçede kurulmuştur.

Evin Değerini Hesaplama Yöntemleri

Evin Değerini Hesaplama Yöntemleri

Ev değerini nasıl hesaplarım diye soran bireylere verilecek birçok farklı cevap bulunmaktadır. Sahip olduğunuz evlerin değerini hesaplamak için bir takım farklı yöntemler bulunmaktadır.