header-logo2.png

Ev değerini nasıl hesaplarım diye soran bireylere verilecek birçok farklı cevap bulunmaktadır. Sahip olduğunuz evlerin değerini hesaplamak için bir takım farklı yöntemler bulunmaktadır. Evin değerini en net gayrimenkul danışmanlarından öğrenebileceğiniz gibi evlerinizin emsallerine bakarak ortalama bir fiyat belirlemeniz de mümkün olabilmekedir.

Evin Değerini Hesaplama Yöntemleri 
Evinizin güncel değerini hesaplamak için tercih edebileceğiniz bir çok yöntem bulunmaktadır. Kendi başınıza yapabileceğiniz yöntemlere ilave olarak profesyonel hizmet alarak da öğrenebileceğiniz birçok ev değeri hesaplama yöntemi bulunmaktadır. Bu yöntemlerden genel olarak bahsetmek gerekirse; 

Emsal Ev Bedellerini Sorgulamak 
Fiyatı merak edilen evle aynı ya da yakın bölgede yer alan ve aynı özelliklere sahip dairelerin fiyatlarına bakılarak kıyaslama yapılabilmektedir. Kıyaslama yapılacak olan evlerin, sahip olduğunuz evle benzer yaş, benzer büyüklük ve benzer cepheye bakmaları oldukça büyük önem arz etmiş olacaktır. Ayrıca evlerin sosyal imkanlara ne kadar yakın olduğu da oldukça önemlidir. 

Gayrimenkul Ekspertiz Hizmeti Alınabilmektedir
Kredi ile ev satın almayı düşünenler, bankalar tarafından yönlendirilmekte olan gayrimenkul analizi yapan ekspertizler ile evlerin gerçek değerlerini öğrenebilmektedir. Böyle durumlar için gayrimenkul expertiz analiz raporu almak mümkün olabilmektedir. 

Emlak Endeksi Kullanılabilmektedir
Değerini hesaplamak istediğiniz evinizin satımının yapılacağı şehir ve ilçedeki metrekare fiyatlarında yer alan değişim ve tahmini fiyatları öğrenebilmek adına ülkemizde hizmet veren büyük satış sitelerini tercih edebilirsiniz. Şehir, ilçe ve diğer konum bilgileri girilerek bölgelere ait emlak endekslerini öğrenmek mümkün olabilmektedir. 

Gayrimenkul Danışmanları İle Çalışmak
Evlerin yer aldığı bölgede hizmet vermekte olan emlak ofisleri ile görüşülerek evlerin yaklaşık olarak değerini öğrenmek ve bu konuda bilgi almak mümkün olabilmektedir. 

Rayiç Bedel Sorgulamak
Gayrimenkullerin güncel satış değerlerine rayiç bedel ismi verilmektedir. Evlerinizin minimum alım satım bedellerini hesaplayarak evlerin değerlerine ait fikir sahibi olmanız mümkün olabilmektedir. 

Kira Tutarı Üzerinden Hesaplama Yapabilirsiniz 
Evinizin 12 aylık kira bedelini, evin amorti süresi ile çarpılması ile de ortalama olarak evlerinizin değerini öğrenmeniz mümkün olabilmektedir. Amorti süreleri şehirlere göre, ilçelere göre ve bazı konumlarda mahallelere göre bile değişkenlik gösterebilmektedir. 

Diğer Bloglar

Acarverde'de Emlak Değerlendirmesi

Acarverde'de Emlak Değerlendirmesi

Emlak sektörünün yeni gözde projelerinden birisi olan Acarverde, yapmış olduğu proje genelinde 3 farklı kulede yer almaktadır.

İstanbul’da Kiraların Düşük Olduğu İlçeler

İstanbul’da Kiraların Düşük Olduğu İlçeler

Kira seviyelerinin yanı sıra önemli olan bir diğer nokta yatırım yapacak bireylerin bu ilçelere yatırım yaptıklarında karşımıza çıkacak olan yatırımın geri dönüş süresidir.

Neden Acarkent'te Yaşamalıyım ?

Neden Acarkent'te Yaşamalıyım ?

Acarkent sitesi, İstanbul’un hem oksijenini hem de yeşilliğini fazlaca alan ve sahip olan Beykoz isimli ilçede kurulmuştur.